Goedkoopste Stroomleverancier

Als je maandelijks de bankrekening bekijkt dan zie je altijd dat er weer flink wat geld van je rekening is geschreven door de energiemaatschappij. Je hebt voor je gevoel niks raars gedaan met de verwarming of de verlichting, en toch ben je weer zo veel geld kwijt. Je wordt doodgegooid met allerlei reclames over overstappen naar een andere energiemaatschappij en je hebt laatst ook al zo’n verkoper van een energieleverancier aan de deur gehad. Eigenlijk is het wel eens een keertje tijd dat je jezelf er in gaat verdiepen: op zoek naar de goedkoopste stroomleverancier! Maar waar te beginnen? Doordat er zoveel aanbieders zijn die je allemaal bestoken met aanbiedingen is het bos door de bomen af en toe lastig te zien, en laat staan dat je weet wat je moet doen als je er eenmaal uit bent welke goedkope stroomleverancier je wilt hebben. Vandaar dat wij deze website voor je hebben opgezet: wat zijn de voor- en nadelen van overstappen naar de goedkoopste stroomleverancier? Dit kun je hier terugvinden, samen met een kleine uitleg over hoe je dit het beste kunt doen. Want het is niet per definitie zo dat overstappen gelijk goedkoper is: dat hangt helemaal af van je eigen situatie. Het gaat onder andere om het type contract dat je hebt, welke looptijd dit heeft, welke tarieven je betaalt en of je bijvoorbeeld gebruik maakt van een bepaalde actie. Eerst volgt een korte handleiding om over te stappen naar de goedkoopste stroomleverancier, daarna zetten we kort de voor- en nadelen op een rijtje!

Als je wilt overstappen dan is het noodzakelijk dat je eerst weet waar je nu aan vastzit: wat zijn je voorwaarden van het contract met je eigen leverancier? Wat is je looptijd, wat voor tarief heb je en wat is de totaalprijs per maand? Bij iedereen is dit anders, waar nog bij komt dat het verbruik anders is, dus het is lastig te zeggen welke energieleverancier het goedkoopste is. Maar daar zijn handige vergelijkende websites voor te vinden op het internet. Als je gaat oversluiten meldt je jezelf aan bij de nieuwe maatschappij van jouw keuze. In bijna alle gevallen hebben zij een opzegservice, die jouw afmeldt bij je huidige maatschappij. Het kan zijn dat je nog een boete moet betalen omdat je de resterende maanden van het contract af moet kopen, maar dat hangt wederom helemaal af van het type contract dat je hebt. Als laatste geef je de meterstanden door aan de voor jou goedkoopste stroomleverancier waar je jezelf aanmeldt, en klaar ben je! Overstappen is nog nooit zo simpel geweest. Neem, voordat je naar de voor- en nadelen gaat kijken, eens een kijkje op een vergelijkende website: de kans is groot dat je geld kunt besparen!

Voordelen van overstappen

Het grote voordeel waarom je over wilt stappen naar de goedkoopste stroomleverancier is dat je natuurlijk minder geld gaat betalen. Het bedrag dat je per maand kwijt bent hangt onder andere af van je gezinssamenstelling. Een gezin met 4 kinderen verbruikt immers meer energie dan een samenwonend stel dat overdag altijd aan het werk is. Ook de tarieven van de stroomleverancier hebben invloed op de hoogte van het bedrag. Maar als het goed is wordt dat bedrag nu dus een stuk lager omdat je gaat overstappen! Een ander groot voordeel van het overstappen naar een andere stroomleverancier is dat je vaak gebruik kunt maken van acties voor nieuwe klanten! Omdat er zoveel aanbieders zijn moeten energiemaatschappijen met de kop boven het maaiveld uitsteken en zorgen dat ze bij de consument op de radar komen. Om dit te doen proberen zij nieuwe klanten te lokken met allerlei acties waarbij ze lage tarieven aanbieden. Dit is een aantrekkelijk aanbod om op in te gaan, omdat je hier veel lagere tarieven mee betaalt dan dat je normaal zou betalen. Een ander voordeel van overstappen naar de goedkoopste stroomleverancier is dat je het contract opnieuw en onder andere voorwaarden kunt afsluiten. Oftewel, je kunt ervaringen meenemen en nu andere keuzes maken doordat je geleerd hebt. Als je er achter bent gekomen dat je eigenlijk liever een variabel tarief voor je stroom hebt dan een vaststaand tarief, of dat je liever een looptijd hebt van een jaar in plaats van een looptijd van 3 jaar, dan kun je dit opnieuw vastleggen. Je hebt dus de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken waarbij jij je helemaal prettig voelt.

Nadelen van overstappen

Het enige grote nadeel dat je kunt hebben van het overstappen is dat je een boete moet betalen als je een vast contract hebt. Als je een vast contract hebt dan is het aan te raden om zo laat mogelijk in het contract over te stappen, omdat je anders boete moet betalen over de maanden die je nog over hebt. Het is een kwestie van afwegen: als je besparingen opwegen tegen de boete die je nog moet betalen dan is het de moeite waard om direct over te stappen, anders moet je misschien nog even wachten. Een ander nadeel is dat je jezelf even moet verdiepen in de wereld van de verschillende stroomleveranciers die er zijn, want je wilt natuurlijk wel overstappen naar de goedkoopste stroomleverancier! Maar, als je deze website volgt dan heb je vrij snel door welke leverancier voor jou de goedkoopste stroomleverancier is. Dus lees deze website goed door dan kun je waarschijnlijk veel euro’s besparen door over te stappen! Veel succes met maatschappijen en leveranciers vergelijken.